Baner Deschis

Cluburile Sportive Școlare și Liceele cu Program Sportiv își reiau activitatea

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ministerul Educației și Cercetării a stabilit cadrul pentru reluarea activităților în aceste unități de învățământ, cluburi sportive școlare, licee și școli  gimnaziale cu clase cu program sportiv.

Astfel, începând de astăzi, 29 iunie 2020, pot fi reluate activitățile sportive (antrenamente/participare la competiții oficiale) cu respectarea prevederilor Ordinului comun dintre Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății 619/1077 din 12.06.2020. 

La această întâlnire au participat și reprezentanții federațiilor sportive – sporturi de echipă: Gheorghe Vișan, președinte FR Volei, Alexandru Dedu, președinte FR Handbal și Alin Petrache, președinte FR Rugby.

  • “Mă bucur că putem să facem acest anunț, al reluării activităților în unitățile de învățământ cu program sportiv integrat și suplimentar, întrucât sportul dețineun rol esențial în dezvoltarea armonioasă acopiilor noștri. Au fost multe discuțiireferitoare la acest subiect, însă deciziile noastre au avut tot timpul în prim-plan siguranța copiilor. De aceea, sunt încrezătoare că, în urma acestuidialog deschis cu MTS, se vor concretizacâteva proiecte importante pentru tinerii care vor sa facă sport, pe care le vom anunța curând”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării.

 

“Doresc să mulțumesc Ministerului Educației și Cercetării și doamnei ministru, Monica Anisie, pentru deschiderea și înțelegerea pe care ne-au arătat-o. Deschiderea CSS-urilor și a LPS-urilor a fost unul dintre cele mai dezbătute subiecte în ultima perioadă cu oamenii din lumea sportului și mă bucur că am reușit acum să facem și acest pas! Sunt sigur că și colegii de la MEC vor reuși să gestioneze foarte bine această situație, la fel de bine cum au reușit să  organizeze desfășurarea în siguranță a examenelor de evaluare națională și bacalaureat pentru sutele de mii de copii. Am dorit să îi avem alături de noi la discuția de astăzi și pe reprezentanții câtorva federații sportive naționale, pentru a exista acel dialog constructiv care să ne ofere și soluții, dar și viitoare parteneriate legate de competițiile sportive școlare. Mă bazez foarte mult pe ajutorul Ministerului Educației și Cercetării și, fără a exagera, doresc să spun că, în ceea ce privește relansarea sportului de masă în România, Ministerul Educației și Cercetării este principalul nostru partener.  Creșterea numărului orelor de sport și a numărului celor care fac sport, precum și crearea unor competiții sportive atractive,  care să implice cât mai multe școli și elevi de diferite vârste, reprezintă pariul nostru, al celor două ministere”, a declarat Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
StiriSM

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

energy kids

Rezultate și clasamente fotbal județean

  1. L 4A
  2. L 4B
  3. L 4C
  4. Liga 5A
  5. Liga 5B

global

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii