Eveniment | Olimpia Satu Mare, prezentă la Congresul Supporters Direct Europe

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Delegația Olimpiei MCMXXI Satu Mare a participat în acest weekend, alături de reprezentanții celor mai importante asociații ale suporterilor din Europa, la Congresul Supporters Direct Europe, ce a avut loc la Bruxelles și Beveren. 

SD Europe este o organizație non-profit care răspunde nevoii unei implicări semnificative a suporterilor în conducerea cluburilor de fotbal și în dezvoltarea durabilă a jocului în ansamblu. Înființată în 2007, cu sprijinul UEFA, organizația sfătuiește/consiliază cluburile susținute de suporteri cu privire la structurile de proprietate și modul de organizare și colaborează cu organele de conducere ale fotbalului, ligi, confederații și instituții europene.

La eveniment au participat asociații din Belgia, Germania, Italia, Spania, Anglia, Olanda, Scoția, Irlanda, Rusia, Grecia, Danemarca, Suedia, Norvegia, Israel, Polonia, Elveția, Cipru, iar pe parcursul celor trei zile s-au dezbatut bunele practici dintre cluburi, noile politici UEFA şi s-a pus baza viitoarelor parteneriate între echipele participante.

olimpia europa

Românii care au fost prezenți la Congres reprezintă două cluburi din România și unul din Polonia: Dinamo București, Olimpia MCMXXI Satu Mare și Dragoons FC – Cracovia.

olimpia europa1 

Concluzia sătmărenilor după discuțiile de la conferința organizată de SD Europe este că ”implicarea fanilor în deciziile clubului este singura metoda prin care fotbalul poate să adune oameni la un loc și să aibă un impact in comunitate”.

  • ”După 3 zile de conferință, câteva mii de kilometri și un meci de fotbal acasă la YB SK Beveren încheiem experiența noastră de la conferința SD Europe. Pe lângă agenda conferinței, am avut discuții cu grupuri de suporteri din Franța, Polonia, Scoția, Olanda, Belgia, Rusia, Cipru, Israel, Spania, Norvegia și Anglia. Scopul discuțiilor a fost să împărtășim bune practici și să punem o bază pentru viitoare colaborări.
  • Agenda evenimentului a cuprins printre altele discuții despre importanța proiectelor in cadrul comunității din care facem parte, proiecte UEFA și o sesiune cu un psiholog colaborator al asociației portugheze de fotbal. Suntem entuziaști și pregătiți pentru ceea ce urmează”, au transmis reprezentanții Olimpiei.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
Valentin Păduraru

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

energy kids

Rezultate și clasamente fotbal județean

  1. L 4A
  2. L 4B
  3. L 4C
  4. Liga 5A
  5. Liga 5B

global

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii