Eveniment | ”Olimpia devine internațională”. Sătmărenii participă la întâlnirea anuală a cluburilor de fotbal deţinute de suporteri

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Delegaţia Olimpiei MCMXXI Satu Mare a pornit astăzi spre Brussels unde va avea loc întâlnirea anuală a cluburilor de fotbal deţinute/susținute de către suporteri.

Întâlnirea este organizată de SD Europe, asociaţie afiliată UEFA, care dorește să ajute la dezvoltarea echipelor profesioniste de fotbal într-o manieră sustenabilă. SD Europe lucrează cu echipe profesioniste de fotbal pentru a-i ajuta să își construiască modele de business de succes, să construiască un dialog deschis împreună cu fanii și să-i ajute să aplice la finanțări europene, cum ar fi Erasmus+.

  • SD Europe este o organizație non-profit care răspunde nevoii unei implicări semnificative a suporterilor în conducerea cluburilor de fotbal și în dezvoltarea durabilă a jocului în ansamblu. Înființată în 2007, cu sprijinul UEFA, organizația sfătuiește/consiliază cluburile susținute de suporteri cu privire la structurile de proprietate și modul de organizare și colaborează cu organele de conducere ale fotbalului, ligi, confederații și instituții europene.

La eveniment au fost invitate echipe din peste 38 de ţări, iar pe parcursul celor trei zile se vor dezbate bunele practici dintre cluburi, noile politici UEFA şi se vor pune baza viitoarelor parteneriate între echipele participante.

olimpia europa

De menţionat faptul că Olimpia MCMXXI Satu Mare, alături de Dinamo București, sunt singurele echipe din România care vor avea reprezentanți la acest eveniment internațional. Printre cluburile partenere ale SD Europe sunt Celtic Futbal Club, Standard de Liege, YB SK Beveren sau AFC Wimbledon.

Reprezentaţii clubului au în vedere acumularea de cunoştinţe şi formarea de parteneriate internaţionale pe termen lung pentru Olimpia.

  • ”Singura modalitate prin care putem să creştem atât noi cât şi clubul este să învăţăm de la cei cu mai multă experință şi să fim ancoraţi la ce se întâmplă la nivel european’’, susţine unul dintre reprezentaţii clubului, prezent la acest eveniment. 

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
Valentin Păduraru

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

energy kids

Rezultate și clasamente fotbal județean

  1. L 4A
  2. L 4B
  3. L 4C
  4. Liga 5A
  5. Liga 5B

global

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii