Rezultat de excepție | Echipa Liceului Teoretic Carei, campioană națională la ONSS - fotbal

Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Echipa de fotbal - băieți a Liceului Teoretic din Carei a câștigat în această dimineață etapa finală a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la fotbal pentru liceeni, tinerii jucători careieni cucerind astfel titlul de campioni naționali.

La faza finală a competiției ce s-a desfășurat în perioada 17-20 mai în Turnul Măgurele au participat alături de echipa din Carei alte șapte câștigătoare de etape zonale: Liceul Tehnologic ”Doamna Chiajna” (Ilfov), Colegiul Național ”Enechiță Văcărescu” Târgoviște (Dâmbovița), Liceul ”Timotei Cipariu” Dumbrăveni (Sibiu), Liceul Tehnologic ”Ion Podaru” Ovidu (Constanța), LPS Banatul Timișoara (Timiș), Colegiul Tehnic ”Ghe. Asachi” (Botoșani), LPS Mircea Eliade (București).

Echipa pregătită de profesorul Răzvan Nintaș a fost repartizată în Grupa B, alături de echipele din județele Dâmbovița, Sibiu și București. Chiar dacă o parte dintre jucătorii adversarelor joacă pentru echipe din primele două ligi naționale sau fac parte din centre de copii și juniori de renume (Viitorul Constanța, Chindia Târgoviște, Gaz Metan Mediaș), tinerii jucători careieni s-au descurcat excelent, iar în grupe au învins LPS Mircea Eliade cu scorul de 5-2 și echipa din Târgoviște cu 3-2, calificându-se în semifinalele competiției.

Sâmbătă, echipa Liceului Teoretic din Carei a întâlnit în semifinale echipa Liceului Tehnologic ”Ion Podaru” din Ovidu, echipă ce a avut în componență mai mulți jucători de la Academia lui Gică Hagi, însă la finalul unui joc foarte bun careienii au învins cu scorul de 4-2 și s-au calificat în marea finală.
În această diminineață, începând cu ora 10:00, s-a disputat marea finală a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la fotbal pentru liceeni, Liceul Teoretic Carei întâlnind reprezentanta județului Sibiu, Liceul ”Timotei Cipariu” Dumbrăveni. La finalul unui meci echilibrat și foarte disputat, echipa noastră s-a impus cu scorul de 2-1, golurile careienilor fiind marcate de Edmund Boldizsar și Mark Hevele. Finala mică s-a disputat între echipele din Botoșani și Constanța, modovenii impunându-se cu scorul de 4-2.

În cadrul festivității de premiere, pe lângă medaliile de campioni primite de jucătorii din Carei, a fost premiat și Mark Hevele, acesta câștigând titlul de cel mai bun jucător al turneului.

  • ”Doresc să-i felicit pe băieți pentru atitudinea deosebită pe care au avut-o pe parcursul întregii competiții și nu numai. Au dat dovadă că și la nivel de Carei și județul Satu Mare sunt copii care ar trebui valorificați altfel decât sunt în prezent și ne bucurăm că am făcut cinste județului și orașului Carei. Suntem foarte bucuroși de performanța obținută și sperăm să fie o poartă pentru cei care urmează, având în vedere că în Carei nu s-a obținut o astfel de performanță de zeci de ani”, a declarat pentru sportulsatmarean.ro, profesorul Răzvan Nintaș.

Echipa câştigătoare a fost alcătuită din următorii jucători: Preg Daniel, Birle Sergiu, Boldizsar Dominik, Varga Mark, Boldizsar Edmond, Hevele Mark, Baracsi David, Câmpeanu Adrian, Papp Attila;
Antrenor: Răzvan Nintaș;

onssmarkhevele

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
Valentin Păduraru

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

energykardioclubnoiembrie

Rezultate și clasamente fotbal județean

  1. L 4A
  2. L 4B
  3. L 4C
  4. Liga 5A
  5. Liga 5B

global

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii