Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Baschet | Debut cu stângul pentru noua echipă a CSM Satu Mare Foto:Sportul Sătmărean/Sebastian Komaromi

Baschet | Debut cu stângul pentru noua echipă a CSM Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
Primul meci pentru echipa de baschet a CSM Satu Mare în noua formulă, cu tehnicianul Marius Dobă pe bancă și cu o parte dintre noile achiziții pe parchet, s-a încheiat cu o înfrângere, nou-promovata SCM Timișoara învingând cu scorul de 72-67.
Chiar dacă a fost primul meci din noul sezon, puțini sătmăreni au fost prezenți în Sala LPS “Ecaterina Both” din Satu Mare să vadă la lucru echipa cu care conducerea clubului dorește să obțină titlul de campioană în sezonul 2017/2018. Suporterii prezenți au fost întâmpinați la intrarea în sală de sătmărencele Diana Moldoveanu și Valentina Bolba, care le-au oferit câte un magnet de frigider cu emblema clubului.

A fost un  meci controlat de la început până la sfârșit de echipa din Timișoara, sătmărencele conducând doar de două ori pe parcursul meciului, în timp ce oaspetele au condus și la o diferență de 13 puncte (50-37), iar sub panou, în apărare sau în atac, timișorencele au urmărit și recuperat mai toate mingile. Cele mai bune marcatoare pentru CSM Satu Mare au fost Andra Mandache (17 puncte) și Maria Solopova (14 puncte), cele două jucătoare având și cele mai multe aruncări de 3 puncte din meci, Mandache ratând 7 din 7 aruncări, iar lituanianca Solopova transformând în puncte patru dintre cele nouă aruncări de 3.

Pentru primul sfert din acest sezon antrenorul Marius Dobă le-a trimis în teren pe Mandache, Szmutku, Sfârlea, Solopova și Williams, iar pe parcursul primelor zece minute CSM Satu Mare a reușit să conducă doar de două ori (6-4 și 11-10). Până la sfârșitul meciului timișorencele s-au aflat la conducere, în timp ce sătmărencele s-au apropiat o singură dată de echipa oaspete, egalând la 67.
Primul sfert le-a revenit oaspetelor, 25-17, acestea marcându-ne în primele zece minute cele mai multe puncte din meci, sfertul doi a fost câștigat tot de timișorence, însă la o diferență mai mică, 16-14 și la pauza mare s-a intrat cu un avantaj de zece puncte pentru Timișoara, 41-31.
În partea a doua a meciului sătmărencele au intrat mai determinate și au câștigat ambele sferturi, însă la diferențe minime, de un punct (17-16), respectiv patru (19-15). Cu două minute înainte de final fetele lui Dobă au egalat la 67 și au fost aproape de a trece în avantaj, însă aruncarea de 3 puncte a Mariei Solopova nu a intrat, iar timișorencele au marcat pe contraatac și pe următorul pozițional și s-a terminat 72-67.

CSM Satu Mare 67 – 72 SCM Timișoara (17-25, 14-16, 17-16, 19-15)
CSM Satu Mare: Andra Mandache – 17p, Maria Solopova – 14, Destiny Williams – 12, Kristina Baltic – 10, Renata Szmutku – 7, Alexandra Uiuiu 5, Marina Sfârlea 2, Andreea Lazar (Pop). Antrenor: Marius Dobă.
SCM Timișoara: M. Conwright, A. Kirilenco, R. Filip, D. Ardelean, A. Ivaschescu, D. Lupu, L. Burgess, A. Pop, H. Young, C. Badi, A. Bota, D. Lloly. Antrenor: Mihai Coldea.
Miercuri, de la ora 11:00, se va juca al doilea meci amical dintre cele două echipe, tot în Sala LPS “Ecaterina Both” din Satu Mare.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
Valentin Păduraru

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii