Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Academia de Baschet BC Magic Satu Mare continuă să se dezvolte Foto: Valentin Păduraru

Academia de Baschet BC Magic Satu Mare continuă să se dezvolte

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
În urmă cu mai bine de un an, la Satu Mare s-au pus bazele Academiei de Baschet, academie bazată pe conceptul Fabricat în Satu Mare, prin clubul BC Magic.
Clubul este afiliat la AJB Satu Mare și Federația Română de Baschet, iar obiectivul principal este ca în următorii 2-3 ani de funcționare să poată oferi jucători loturilor naționale de juniori, atât la fete, cât și la băieți.
Alte obiective ale academiei sunt descoperirea, recrutarea și îndrumarea tinerelor talente, popularizarea baschetului la nivel județean și național și, de asemenea, asigurarea serviciilor de psihologie sportivă membrilor academiei.
Până în prezent , ABC Magic s-a bucurat de un real succes, reușind într-o perioadă relativ scurtă de funcționare să atragă în cadrul clubului un număr de peste 500 de copii care sunt îndrumați de șapte antrenori, peste o sută dintre copiii din cadrul clubului sunt din Carei unde se pregătesc împreună cu trei antrenori.
Parteneriatul dintre ”ABC Magic”și Asociația Economică Germano - Română pentru Regiunea de Nord Vest (DRW) a adus alături de Academie mai multe firme multinaționale și locale: Draexlmaier, Schlemmer, Continental, Wocco, Polipol, Autonova, SumiRiko, Chocholate Brown, Rolling Tones.
Cu sprijinul acestor companii, toți copiii din cadrul clubului s-au bucurat de echipamente de antrenament și oficiale de joc, precum și de finanțarea parțială a participarii la Liga Națională de Mini și Baby Baschet ce a avut loc în Mangalia, în perioada 18 iunie - 08 iulie 2017. La această competiție, ABC Magic a participat cu 66 de copii, costurile de transport și cazare pentru șase dintre copii fiind suportate integral de club, iar pentru restul copiilor clubul a suportat 50% din costuri.

Planurile de viitor ale Academiei sunt foarte îndrăznețe, anul acesta urmând să organizeze două competiții - Cupa Draexlmaier și Cupa Continental, iar pentru începutul anului viitor se dorește angajarea unui antrenor străin specializat în perfecționarea juniorilor și a antrenorilor. De asemenea, în anul 2018 clubul dorește angajarea unui specialist în nutriție care să ajute la alimentația copiilor bazată pe criterii sportive aferente fiecărei vârste, iar până spre sfârșitul anului, conducerea clubului speră să aducă încă un antrenor străin. Tot în 2018 antrenorii din cadrul clubului vor participa la stagii de formare și perfecționare pentru obținerea licențelor corespunzătoare categoriei de pregătire.
  • ”Un alt obiectiv important pentru Academie și pentru sportivii care vor activa în cadrul acesteia este constuirea unei baze sportive multisport proprie cu facilități de cazare pentru copii din alte județe. Investiția este proconizată pentru anul 2019 și va fi finanțată exclusiv din sfera privată”.
  • ”De asemenea, anul viitor ne dorim să înscriem o echipă în Liga I - masculin, echipă ce va fi alcătuită din tineri baschetbaliști din Satu Mare și din țară, obiectul fiind promovarea în Liga Națională de Baschet Masculin. Astfel, în următorii patru ani Academia Magic Satu Mare va fi pe harta baschetului românesc și internațional: Academie pentru copii și juniori, bază sportivă proprie și echipa de baschet masculin - seniori”.
  • ”În această perioadă suntem în discuții pentru un joint venture cu un club de renume european pe care sperăm să-l putem anunța la sfârșitul anului 2018”, a declarat pentru sportulsatmarean.ro președintele Academiei Magic Satu Mare, Feleki Zsolt.
BC Magic Satu Mare oferă tinerilor sportivi din cadrul Academiei  servicii cuprinzătoare bazate pe experiența și cunoștințele specialiștilor din cadrul clubului, respectiv relații cu academii similare din Europa și antrenori, agenți cu licență FIBA, organizatori de competiții și campuri, specialiști kinetoterapeuți FMS, cluburi.
În prezent, în cadrul academiei lucrează șapte antrenori, un coordonator marketing/social media, un organizator competiții, un director sportiv și un președinte.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
Valentin Păduraru

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii