Moto | Mani Gyenes, singurul rider din lume care a terminat toate cele 19 ediții Red Bull Romaniacs

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Mani Gyenes a încheiat cu bine ediția a 19-a a celui mai dificil concurs de hard enduro din lume, Red Bull Romaniacs.

Sătămăreanul de la Autonet Motorcycle Team a terminat toate cele 19 ediții ale Red Bull Romaniacs și este singurul rider din lume cu această performanță. La ediția din acest an Mani s-a clasat pe locul 16 la Clasa Silver, după ce, în ziua a treia, o creangă i-a intrat în radiator și a pierdut tot lichidul de răcire.

”Evoluția mea a fost destul de bună, după prima zi terminând în primii 10 competitori din clasa Silver. Apoi, în ziua a treia mi-a intrat o creangă în radiator și am pierdut tot lichidul de răcire, fapt care m-a costat mult timp. Nici nu mai speram să ajung la service point pentru că elementele din plastic de pe blocul motor începeau să se topească. Am reușit, totuși, să ajung la punctul de service, am schimbat radiatorul și am continuat cursa.

Este o mare bucurie pentru mine ca am reușit să termin și această ediție, iar anul viitor voi fi la start pentru a 20-a oară. Mulțumesc echipei Autonet și sponsorilor mei pentru că au încredere în mine și mă susțin”, a declarat Mani la finalul concursului.

Britanicul Graham Jarvis a câştigat ediţia a 19-a a celui mai dificil raliu hard enduro din lume, fiind pentru a şaptea oară când se impune la Red Bull Romaniacs. Supranumit ”The King of Carpathians” (Regele Carpaţilor), Jarvis (47 ani) s-a mai impus în 2008, 2011, 2012, 2013, 2016 şi 2017.

Jarvis a fost urmat în clasamentul final al clasei Gold de bulgarul Teodor Kabakciev, la 8 min 32 sec, şi de spaniolul Mario Roman, la 13 min 26 sec, etc.

Germanul Manuel Lettenbichler, care se impusese la ultimele trei ediţii, a încheiat pe locul 6. Primul român din ierarhia acestei clase a fost Zsolt Varga, pe 17.

 

Neozeelandezul Chris Birch, campion la clasa Gold în 2010, a obţinut victoria la Silver, cu un avans de doar 1 min 26 sec faţă de francezul Fabien Poirot, în timp ce australianul Adam Giles a completat podiumul, la 18 min 18 sec de învingător. Românul Andrei Boţoacă s-a clasat pe 11, iar Emanuel Gyenes, pe 16.

 

Letonul Edgars Silins s-a impus la clasa Bronze, cu un avans de 4 min 55 sec faţă de românul Marius Achim Popovici, în timp pe trei s-a clasat, la 11 min 22 sec, austriacul Matthias Walkner (KTM), câştigătorul Raliului Dakar în 2018. Walkner s-a clasat anul acesta s-a clasat pe locul 3 în Arabia Saudită. Primul român la această clasă a fost Vlad Casian Hămbăşan, pe locul 7.

 

Ovidiu Nistor a ieşit învingător la clasa Iron, unde i-a devansat pe americanul Arron Flynn (cu 19 min 8 sec), şi pe britanicul Richard Copsey (cu 34 min 21 sec).

La Atom pe primul loc s-a clasat britanicul Chris Beecroft, urmat de austriacul Hans Peter Haunschmid, la 33 min 6 sec, şi de cipriotul Markos Pantelides, la 39 min 18 sec. Ionuţ Manea a ocupat locul 7.

Red Bull Romaniacs a fost cea de-a cincea etapă din acest sezon al Campionatului Mondial de hard enduro, fiind cursa cu cele mai multe naţiuni prezente la start, peste 50.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii