Transcarpatic Rally Raid 2017, gata de start

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Cea mai longevivă cursă Transcarpatic Rally Raid, a patra etapă din Campionatul Național de Rally Raid, este gata de start.
La ediția din acest an au răspuns provocării 23 de echipaje din 4 țări: Bulgaria, Italia, Israel și România. Printre concurenții de la această ediție se află și piloții de la clubul Transilvania Rally: Ovidiu Domide și Mihai Ban, iar CBA Nord Vest este alături de echipajele sătmărene.
Timp de 4 zile, în perioada 06 septembrie – 09 septembrie, aceștia vor străbate aproape 1200 kilometri dintre care 815 kilometri parcurși în 8 probe speciale. TRANSCARPATIC Rally Raid 2017 se desfășoară sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv și a Federației Române de Motociclism.
  • „Concurenții vor evolua pe un traseu frumos cu segmente selective care necesită atenție și concentare. Pentru a înțelege mai bine această ramură sportivă vă precizez următoarele aspecte: este o competiție similară Raliului Dakar în care foarte importantă este orientarea în teren, consecvența, răbdarea, tenacitatea și dorința de a termina. Sportivii nu cunosc traseul, nu fac nicio recunoaștere. Primesc un road-book care conține distanțe, repere și atenționări. Pe baza precizărilor făcute înainte de start, a notărilor făcute în carte, a orientării în teren trebuie să termine probele. Concursul se desfășoară fără a fi oprită circulația, iar echipajele vor străbate trasee în teren deluros, montan, împădurit, pe drumuri neasfaltate sau trasee gen off-road. Toate vehiculele sunt înmatriculate, corespund circulației pe drumurile publice deoarece parcurg în trafic, în afara concursului, trasee de legătura între probe. Ei sunt obligați să respecte regulile de circulație și sunt monitorizați în permanență prin GPS din secretariatul competiției. Această disciplină reunește sportivi care concurează pe motociclete, ATV, Quad-uri, UTV-uri sau mașini de teren. Este o cursă cotată cu coeficient 3 ceea ce înseamnă că punctele acumulate aici se înmulțesc cu 3, fapt ce contează enorm în bătălia pentru câștigarea titlului de campion. Rally raid-ul este provocarea la care orice sportiv dornic de aventură și adrenalină trebuie să răspundă”,  a declarat Victor Pop, organizatorul concursului.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii