Dakar 2017 | Emanuel Gyenes, locul 20 în etapa a opta a Raliului Dakar Foto: Leonardo Chirieleison

Dakar 2017 | Emanuel Gyenes, locul 20 în etapa a opta a Raliului Dakar

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Pilotul sătmărean Emanuel Gyenes (KTM) de la Autonet Motorcycle Team a ocupat, marţi, locul 20 în etapa a opta a Raliului Dakar 2017, desfăşurată între localităţile Uyuni (Bolivia) şi Salta (Argentina), pe o distanță de 892 km, dintre care 492 km i-a reprezentat proba specială.
Gyenes a sosit cu o întârziere de 19 minute şi zece secunde faţă de câştigătorul etapei, spaniolul Joan Barreda Bort (Honda). Barreda Bort a fost urmat de austriacul Matthias Walkner (KTM) şi britanicul Sam Sunderland (KTM), care rămâne lider în clasamentul general.

Proba specială de azi a fost neutralizată pentru trecerea graniței, iar Mani a plecat de  pe locul 30 în această probă care a avut mari diferențe de altitudine și tipuri de teren. S-a plecat de la aproximativ 3.600 m altitudine, s-a urcat la 4.200 m altitudine pentru ca apoi să se coboare la 3.000 de metri și ulterior s-a urcat la 4.474 m deasupra mării, pentru ca la final să se ajungă la 3.400 m altitudine. S-au trecut vaduri, a urmat o secțiune de dune, iar în partea argentiniană a probei s-a traversat o serie de canioane introduse în premieră în ruta Dakar-ului.
La general, Emanuel Gyenes se află pe locul 27.
Runda a noua a Raliului Dakar va avea loc, miercuri, între localităţile argentiniene Salta şi Chilecito (977 km, dintre care 406 km de probă specială).

Media

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii