Rally-Raid | Mani Gyenes a încheiat pe 21 Raliul Marocului Foto: Facebook/Emanuel Gyenes

Rally-Raid | Mani Gyenes a încheiat pe 21 Raliul Marocului

Sătmăreanul Emanuel Gyenes de la Autonet Motorcycle Team a concurat în perioada 1-7 octombrie în Raliul Marocului, ultima etapă din actualul sezon al Campionatului Mondial de Rally-Raid (FIM).
Emanuel Gyenes a revenit în Campionatul Mondial după o absenţă de patru sezoane, iar la finalul Raliului Marocului s-a clasat pe locul 21.
  • ”Locul 21 la Raliul Marocului, nu sunt foarte mulțumit de rezultat datorită problemei din ziua a 3-a când mi s-a rupt lanțul, dar a fost un antrenament foarte bun pentru de Dakar 2017. Mulțumesc echipei Autonet Motorcycle Team și sponsorilor care au facut posibilă participarea mea la acest raliu”, a scris pe Facebook Mani Gyenes la finalul raliului.
După un început bun, Mani a pierdut două ore în ziua 3 a raliului după ce i s-a rupt lanțul, iar cu ajutorul unui localnic ”care cu doua pietre și o șurubelniță i-a rezolvat problema” a reușit să ajungă la finish-ul zilei, chiar dacă ultimii 135 km i-a parcurs mai încet pentru a nu se rupe lanțul din nou.
  • ”La km 175 mi s-a rupt lanțul si am pierdut peste 2 ore, dar noroc că am putut să continui cursa datorită unui localnic care cu doua pietre și o șurubelniță mi-a rezolvat problema. De aici am mai avut 135 km până la finish care i-am parcurs destul de încet nu cumva să se rupă înca odată”, a povestit Mani problema avută în ziua a treia a raliului.
Celălalt român care a participat alături de Mani la ediţia cu numărul 17 a Raliului Marocului, Marcel Butuza, s-a clasat pe locul 28.
Astăzi, Mani Gyenes a pornit spre Navarra (Spania) acolo unde va concura în perioada 11-16 octombrie la Six Days of Enduro, cel mai important concurs de enduro din lume. La Six Days of Enduro sunt așteptați peste 700 de piloți, iar Gyenes va fi singurul român care va participa la ediția 2016.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii