Rugby | Sâmbătă începe a 71- a ediție a Cupei României Foto: Sportul Sătmărean/Valentin Păduraru

Rugby | Sâmbătă începe a 71- a ediție a Cupei României

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Sâmbătă, 4 noiembrie 2017, sunt programate partidele din prima etapa a calificarilor pentru semifinale din cadrul competitiei Cupa României care in sezonul 2017-2018 ajunge la editia cu numarul 71, participante fiind cele sapte echipe aflate in primul esalon valoric, SuperLiga CEC Bank.
Dupa Cupa Regelui si turul sezonului regulat al SuperLigii CEC Bank, echipele din primul esalon valoric au acum posibilitatea de a intra in lupta pentru un nou trofeu, Cupa Romaniei, sistemul de disputare al editiei 2017-2018 constand intr-o prima faza cu sapte etape, in urma intocmirii ierarhiei finale primele patru clasate obtinand calificarea in semifinale.
Ultimele trei editii au revenit celor  de la Timisoara Saracens care in doua randuri a trecut de Stiinta Baia Mare si o data de Steaua Bucuresti, partida impotriva militarilor necesitand prelungiri pentru stabilirea  castigatoarei. In palmaresul all-time al Cupei Romanei, cea mai titrata echipa ramane insa Steaua Bucuresti, 14 trofee castigate, urmata de Dinamo Bucuresti care s-a impus de 11 ori in Cupa Romaniei.

Partida care va deschide noua editie a Cupei Romaniei va fi cea dintre CSM Bucuresti si Politehnica Iasi, doua echipe care s-au mai intalnit o singura data in aceasta competitie. Se intampla anul trecut cand, in Grupa I valorica, CSM Bucuresti a castigat la Iasi cu rezultatul de 27-6, in timp ce in acesta toamna, in SuperLiga CEC Bank s-au consemnat un rezultat de egalitate si o victorie a tigrilor.
Pe Arena Zimbrilor, Stiinta Baia Mare va primi replica celor de la Universitatea Cluj pe care au invins-o sambata trecuta cu rezultatul de 69-12 chiar pe stadionul de pe malurile Somesului. Cu siguranta zimbrii vor dori sa inceapa in forta mai ales ca ultimul trofeu al Cupei Romanei a ajuns in Maramures in 2012, de atunci acestia pierzand trei finale.
Capul de afis al primei etape din Cupa Romanei va fi un nou episod din eternul derby, Steaua Bucuresti - Dinamo Bucuresti, dupa ce miltarii s-au impus in campionat chiar pe terenul buldogilor acum confruntarea urmand a se disputa in Ghencea. Cele doua echipe nu au mai jucat o partida cu trofeul pe masa, ultimele finale dintre Steaua si Dinamo avand loc in 2004, respectiv 2007.
De atunci doar ros-albastrii au mai castigat doua trofee, in 2009, respectiv 2013 si au jucat o finala in 2015, pierduta in prelungiri. Anul trecut Steaua Bucuresti si Dinamo Bucuresti s-au intalnit in cadrul partidelor din Grupa I valorica, atunci succesul revenind ros-albastrilor cu rezultatul de 22-13 chiar pe stadionul Florea Dumitrache.
Partidele din prima etapă se vor disputa sâmbătă după următorul program:
Stadion Olimpia: CSM Bucuresti-Politehnica Iasi (ora 11:00)
Arena Zimbrilor: Stiinta Baia Mare-Universitatea Cluj (ora 13:00)
Stadion Ghencea: Steaua Bucuresti-Dinamo Bucuresti (ora 13:00)

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
Valentin Păduraru

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii