Liga 2 | Olimpia a revenit după pauză și a învins Dacia Unirea Brăila Foto: Sportul Sătmărean

Liga 2 | Olimpia a revenit după pauză și a învins Dacia Unirea Brăila

Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
FC Olimpia Satu Mare a câștigat meciul jucat astăzi în cadrul etapei XVI-a din Liga 2 în compania vecinei de clasament - Dacia Unirea Braila, cu scorul de 3-2.
Este a doua etapă consecutivă din Liga 2 în care Olimpia joacă meciul cu cele mai multe goluri marcate, după înfrângerea de miercuri de la Târgu Mureș (4-2), astăzi, pe Stadionul ”Olimpia - Daniel Prodan”, în prezența a puțin peste 200 de specatori, s-au marcat cinci goluri, ambele echipe trecând alternativ la conducere pe tabela de marcaj.

Înainte de primul fluier al arbitrului Omar Cristian, atât jucătorii celor două echipe cât și puținii suporteri prezenți la stadion, au ținut un moment de reculegere în memoria fostului jucător al Olimpiei și al echipei naționale, Daniel Prodan.
Oaspeții au avut prima ocazie de gol a meciului, după zece minute de joc, Iosofache pătrunde în careu şi, din situaţie de unu la unu cu Muntean, şutează la colțul lung, însă mingea trece pe lângă poartă. Ocaziile lui Lusamba din minutele 15 (șut din vole din afara careului care trece puţin pe lângă poartă) și 18 (lovitură de cap din interiorul careului care lovește transverasala porţii oaspeţilor) anunțau parcă golul, care era să vină în poarta sătmărenilor, șutul lui Iosofache de la 13 m fiind respins în față de Muntean, iar din două pase mingea ajunge la cealaltă poartă, Jurj şutează din marginea careului, Ţicrea respinge în față, iar Olivier Lusamba, atent, marchează în poarta goală, 1-0 (min. 27).
După marcarea golului, oaspeții ies mai mult la joc și după zece minute Sorin Frunză aduce egalarea pentru Brăila cu un şut plasat de la 20 de metri, iar după alte două minute oaspeții întorc rezultatul după faultul din careu făcut de Brata asupra lui Iosofache, același Sorin Frunză transformând fără probleme penalty-ul acordat de centralul Omar Cristian și s-a intrat la cabine cu 2-1 pentru Brăila.
La pauză, atât antrenorul Ritli cât și promisiunea (pe surse) a unei prime de 1.500 lei/căciulă au făcut să iasă o altă echipă a Olimpiei pe teren, care după trei minute de la reluarea jocului a reușit să egaleze prin Sergiu Jurj, iar în minutul 60 al meciului au preluat conducerea după ce Olivier Lusamba marcat din nou și până la finalul meciului, chiar dacă ambele echipe au mai avut ocazii de gol, nu s-a mai marcat, ”galben-albaștrii” reușind să câștige primul meci după trei etape fără victorie
În urma acestei victorii și a rezultatelor înregistrate în această etapă, sătmărenii au urcat până pe locul 12 în clasament, iar etapa următoare, sâmbătă, 18 noiembrie, vor juca în deplasare la FC Argeș.

Etapa 17 | FC Olimpia 2010 Satu Mare 3 - 2 Dacia Unirea Brăila (1-2)
Marcatori: Olivier Lusamba (min. 27, 60), Sergiu Jurj (min. 48) / Sorin Frunză (min. 40 și 42);
Stadion: ”Olimpia-Daniel Prodan” (Satu Mare);
Arbitru: Omar Cristian Dumitrică (Craiova);
Asistenţi: Ovidiu Timar (Marghita) şi Casian Băla (Arad);
Arbitru de rezervă: Necrici Razvan (Maramureş);
Observatori: Muresan Ioan (Timişoara) și Bitea Radu (Oradea);

FC Olimpia 2010 Satu Mare: Fl. Muntean - Duruş, Hlinca, Cr. Munteanu, Brata, Miholca, Rus, Villand, D. Muntean (cpt.), Lusamba, Jurj;
Rezerve: Şuta - Fl. Achim, Pop, Szasz, Nemeş, Cubaş, L. Vincze;
Antrenor: Zoltan Ritli;
Dacia Unirea Brăila: Ţicrea - Niţă, Ghiocel, Covaciu, Frunză (cpt.), Iosofache, C. Mihai, Puia, Roşu, Bucur, Pop;
Rezerve: Leu - Olenic, Banyoi, Dima, Oprea, Cubleşan, Ciucureanu;
Antrenor: Alin Pânzaru;

Rezultate, Liga 2, etapa 17:
Sâmbătă, 11 noiembrie:
CS Baloteşti 2 - 0 Metaloglobus Bucureşti
CS Afumaţi 0 - 0 Chindia Târgovişte
FC Olimpia 2010 Satu Mare 3 - 2 Dacia Unirea Brăila
UTA Arad 1 - 2 ASA Târgu Mureş
Pandurii Târgu Jiu 1 - 1 Ripensia Timişoara
Ştiinţa Miroslava 0 - 1 Foresta Suceava
CS Mioveni 2 - 2 Sportul Snagov
Duminică, 12 noiembrie:
Dunărea Călăraşi - FC Argeş, ora 12:00
AFC Hermannstadt - Academica Clinceni, ora 14:00
ASU Politehnica Timişoara - Luceafărul Oradea, ora 14:00

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
Valentin Păduraru

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii