Oficial | Liga 2 continuă cu 16 echipe, iar la final va retrograda o singură echipă Foto: Valentin Păduraru

Oficial | Liga 2 continuă cu 16 echipe, iar la final va retrograda o singură echipă

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
Ediția 2016/2017 a Ligii 2 va continua din etapa a XXII-a doar 16 echipe după ce Unirea Tărlungeni şi CSM Râmnicu Vâlcea au înştiinţat Departamentul Competiţii din cadrul Federaţiei Române de Fotbal că doresc să se retragă, iar Comisia de Disciplină şi Etică a dictat în şedinţa din 22 februarie sancţiunile:
  • ”În conformitate cu prevederile art. 79/8 și 79/14 din RD constată retragerea echipei de seniori CS Unirea Tărlungeni din competiția Liga a II-a ediția 2016-2017 și se sancționează cu retrogradarea în ultima categorie competițională organizată de asociația județeană de fotbal pe teritoriul căreia are sediul clubul în cauză”.
  • ”În conformitate cu prevederile art. 79/8 și 79/14 din RD constată retragerea echipei de seniori Asociația Clubul Sportiv Municipal Râmnicu Vâlcea din competiția Liga a II-a ediția 2016-2017 și se sancționează cu retrogradarea în ultima categorie competițională organizată de asociația județeană de fotbal pe teritoriul căreia are sediul clubul în cauză”.
Articolul 79 din Regulamentul Disciplinar al FRF, intitulat "Neprezentarea, retragerea de pe teren sau refuzul de a relua jocul, neprogramarea, teren neregulamentar", spune la punctul 8 că: "Retragerea unei echipe de seniori din campionat, după începerea acestuia, se constată de către Comisia de disciplină ca urmare a înştiinţării transmisă de clubul în cauză, semnată de unul dintre împuterniciţii săi. Echipa respectivă va fi sancţionată în conformitate cu dispoziţiile art. 79 alin. 14 de mai jos.", adică "Neprezentarea la două jocuri din cadrul aceleiaşi ediţii a campionatului de seniori, retragerea sau excluderea unei echipe după începerea campionatului, va fi sancţionată cu retrogradarea în ultima categorie competiţională organizată de asociaţia judeţeană de fotbal pe teritoriul căreia are sediul clubul în cauză."
Dacă doresc să-și continue activitatea la seniori cele două echipe proaspăt retrogradate vor fi nevoite trebuie să pornească obligatoriu din ultima ligă a judeţului Braşov, respectiv Vâlcea.
Toate meciurile din retur, jucate deja sau care urmau să fie jucate, vor fi pierdute cu scorul de 3-0.
Programul etapei a XXII-a, prima din acest an:
Vineri, 24 februarie, ora 18:00
CS Mioveni - Dunărea Călăraşi 
Sâmbătă, 25 februarie, ora 11:00:
FC Academica Clinceni - CS Afumaţi
Luceafărul Oradea - Sepsi OSK Sfântu Gheorghe
Foresta Suceava - ASU Politehnica Timişoara
Sâmbătă, 25 februarie, ora 12:30:
FC Braşov - Olimpia Satu Mare 
Duminică, 26 februarie, ora 11:00:
Dacia Unirea Brăila - UTA Bătrâna Doamnă
Metalul Reşiţa 3 - 0 Unirea Tărlungeni 
CSM Râmnicu Vâlcea 0 - 3 CS Baloteşti 
Juventus Bucureşti stă (Şoimii Pâncota a fost exclusă în tur)
Chindia Târgovişte stă (ACS Berceni s-a retras în tur).

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
StiriSM

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii