Mani Gyenes, pregătit pentru Dakar 2018: ”Anul acesta, doresc să urc și mai sus, dar și să câștig, din nou, clasa Marathon”

Mani Gyenes și Autonet Motorcycle Team sunt gata pentru o nouă participare în cea mai prestigioasă competiție rally–raid din lume.
Dakar 2018 va fi ediția cu numărul 40 a concursului și va reprezenta cea de-a opta participare a riderului sătmărean în competiție, anul trecut el obținând locul 17 în clasamentul general.
Astăzi, la sediul Autonet din Satu Mare a avut loc tradiţionala conferinţă de presă premergătoare plecării lui Gyenes spre America de Sud, alături de riderul sătmărean fiind Tamas Ilonczai – managerul de marketing de la Autonet.Tamas Ilonczai a început cu o scurtă prezentare a principalului sponsor al lui Gyenes la cele opt participări la Dakar, Autonet: 
  • “În acest an am reuşit să ne întărim poziţia de lider de piaţă. Încă nu avem cifrele finale, dar pare că am reuşit să creştem 15-16% faţă de anul trecut, iar acest lucru nu este o noutate pentru că de trei ani consecutiv am urcat şi pe locul 1 la capitolul cea mai mare firmă din judeţul Satu Mare, lucru legat de cifra de afaceri. Zilele trecute am ajuns la un număr de 1.450 de angajaţi la nivel de România, însă la nivel de grup această cifră este, evident, şi mai mare”.
Sătmăreanul Mani Gyenes va fi singurul singurul concurent din România la ediția cu numărul 40 a competiției.
  • ”Pornesc pentru a opta oară la raliul Dakar, ceea ce este un lucru important pentru mine, pentru Autonet dar și pentru Satu Mare. Întotdeauna înainte de fiecare raliu îmi propun să ajung cu bine acasă, iar apoi îmi doresc să obțin un rezultat cât se poate de bun și să-mi îmbunătățesc rezultatele pe care le-am obținut până acum. Până în acest moment, rezultatul cel mai bun este locul 14 la general. Anul acesta, doresc să urc şi mai sus, dar şi să câştig, din nou, clasa Marathon”, a spus Emanuel Gyenes.
  • ”Eu cred că va fi un Dakar mai greu decât cele de până acum având în vedere că este o ediție aniversară (ediția 40), cred că și organizatorii s-au pregătit cu ceva mai special. În Peru sunt mult mai multe dune de nisip decât în Argentina sau în Bolivia, iar la edițiile trecute mulți concurenți s-au plâns de lipsa nisipului, Dakarul fiind recunoscut pentru dunele de nisip. La această ediție în primele șase zile din Peru vor fi 80% trasee cu nisip și pentru prima dată în istoria competiției va fi o secțiune de dune de nisip lungă de 100 km”, a mai spus Emanuel Gyenes.
Traseul la #Dakar2018 a suferit mici modificări față de edițiile precedente, startul se va da din Lima (Peru), unde vor fi șase etape, apoi se va trece în Bolivia (3 etape), unde va fi și etapa de odihnă, în La Paz, la 3.600 m altitudine, după care se va merge spre Argentina (6 etape), iar finish-ul va fi în Cordoba.
Dakar 2018 va fi a zecea ediție găzduită de America de Sud și se va întoarce, după o pauză de cinci ani, în Peru care, alături de Argentina și Bolivia, vor fi cele trei țări de pe traseul raliului. Competiția, care va însuma peste 9.000 de kilometri, va porni din Lima. Cel mai dificil rally raid din lume își va respecta și în 2018 faima și va testa priceperea și determinarea competitorilor de-a lungul a 14 etape extrem de solicitante.

La fel ca la edițiile precedente la Dakar-ului, Mani Gyenes va fi însoțit de Laszlo Olah și Szabolcs Racz, în ultimele luni, cei doi mecanici desfăcând în bucăți motocicleta KTM 450 cu care a participat la ultimele două ediții, cablajul fiind singurul care a rămas neschimbat, restul pieselor fiind înlocuite.
Mani Gyenes face parte, și în 2018, din echipa Autonet Motorcycle Team, iar principalii susținători ai campionului sătmărean sunt Autonet Import, Schlemmer Group, Motul și Pirelli.
Mani Gyenes va pleca din Satu Mare spre București, sâmbătă, 30 decembrie, duminică va zbura din Bucureşti spre Peru, unde va junge la ora 19:00. Prima zi a anului va fi liberă, în 2 ianuarie își va lua motocicleta din port, în 4 ianuarie sunt programate verificările tehnice şi administrative, iar sâmbătă, 6 ianuarie, se va da startul la Dakar2018.
Îi dorim mult succes și noroc lui Mani Gyenes, și îi urăm să se întoarcă cu un nou rezultat excelent pentru el și pentru sporturile cu motor din România.

Media

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii