Dakar 2017 | Emanuel Gyenes, locul 15 în etapa a zecea a Raliului Dakar Foto: Facebook/Emanuel Gyenes - Mani

Dakar 2017 | Emanuel Gyenes, locul 15 în etapa a zecea a Raliului Dakar

Pilotul sătmărean Emanuel Gyenes (KTM) de la Autonet Motorcycle Team a ocupat locul 15 în etapa a zecea a Raliului Dakar, desfăşurată pe o distanță de 751 km (449 km proba specială)  între localităţile Chilecito şi San Juan din Argentina.
Chiar dacă a avut probleme pe parcursul etapei, spectatorii ajutându-l să pornească după ce motorul i s-a oprit la trecerea printr-un râu, Mani a obținut cel mai bun rezultat din acest an de la Dakar, locul 15, la 23 minute de câștigătorul zilei, Joan Barreda Borta.
Spaniolul Joan Barreda Borta fost înregistrat pe cei 448 km ai specialei în 5 ore și 49 minute, fiind urmat de slovacul Stefan Svitko (KTM), la 24 de secunde, și de argentinianul Franco Caimi (Honda), la 3 minute și 48 secunde. Svitko a fost constrâns să abandoneze la sosire, leșinând cauza căldurii foarte mari (circa 40 de grade în bivuac).
  • ”Am terminat speciala din etapa Chilecito - San Juan 449 km. A fost cea mai grea din acest Dakar. Aici sunt 45 de grade și am avut un traseu cu multă piatră și nisip. La trecerea printr-un râu mi s-a oprit motorul și am pierdut câteva minute încercând să îl repornesc. Le mulțumesc spectatorilor care m-au ajutat și m-au împins. Navigația a fost una grea în primii 100 de km. Rezultat provizoriu al 15-lea timp pe proba 6h13min17sec,” a scris Mani pe pagina sa de Facebook la finalul zilei.
La general, Gyenes a urcat pe locul 23, la 3 ore și 26 minute (având o oră de penalizare) de liderul clasamentului, Britanicul Sam Sunderland (KTM), în timp ce Butuza se află pe locul 77, la peste 14 ore de lider.
Britanicul Sam Sunderland (KTM) este lider la general, cu un avans de 30 min 01 sec față de următorul clasat, austriacul Matthias Walkner, după abandonul chilianului Pablo Quintanilla (Husqvarna), victima unui traumatism cranian în această etapă. Spaniolul Gerard Farres Guell (KTM) completează podiumul, fiind la 38 min 43 sec de lider.
Pilotul francez Michael Metge (Honda), dat drept câștigător, joi, al etapei a 10-a a Raliului raid Dakar 2017, la secțiunea moto, a fost penalizat cu o oră (a ratat un punct de control pe ultimii kilometri ai specialei) și privat de victorie în etapa desfășurată între Chilecito și San Juan (Argentina), iar spaniolul Joan Barreda Bort a urcat pe primul loc.
Vineri va avea loc etapa a 11-a, între San Juan și Rio Cuarto, 754 km dintre care 288 km probă specială.

Media

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii